ФА е готова за въвеждането на технологии във футбола


Н. Гавазов

ФА е готова за въвеждането на технологии във футбола

Футболната Асоциация на Англия (ФА) е готова за въвеждането на технологии на голлинията, като част от разрешаването на спорните ситуации във футбола и нововъведението може да влезе в сила от сезон 2012/2013 година. Както е известно, от няколко години насам се води спор дали на голлинията трябва да бъдат поставени камери, като проблемът стана особено актуален след Мондиал 2010. Това е накарало ръководството на ФА да се замисли дали да не въведе технологията, призна генералният секретар на ФА Алекс Хорн.

„Ние смятаме, че подобно въведение ще бъде от голям плюс за футбола и голямо оръжие в полза на реферите. Много е вероятно да видим подобно нещо във Висшата лига, но не по-рано от сезон 2012/2013 година. Лесно е да се греши и доста често както главния, така и страничния съдия, не могат да видят дали топката е преминала голлинията или не. Ние трябва да им помогнем да вземат правилното решение", заяви футболният чиновник за ВВС.

Според информациите, тестовете за въвеждането на тези технологии се провеждат в момента, а резултатите ще бъде обмислени и оценени на среща на борда на лигата през месец март.

 

  Сподели
142