Венгер: Искам Ван Перси да остане тук до края на кариерата си


Н. Гавазов

Венгер: Искам Ван Перси да остане тук до края на кариерата си

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер след победата над Норич с 2:1 в среща от 12-я кръг на Висшата лига на Англия отбеляза за пореден път, колко много е важен за отбора Робин ван Перси. Както е известно, срещата на „Кароу Роуд" не започна добре за „артилеристите", които още в 17-та минута получиха гол във вратата си. Въпреки това, лондончани успяха да обърнат изцяло нещата в своя полза и благодарение на двата гола на Ван Перси победиха с 2:1 „канарчетата".

„В момента Ван Перси е на 28 години и за това искам, той да играе за Арсенал до края на кариерата си. Ще вложа всички усилия да го убедя да остане тук. Надявам се, че ще успея да го направя. Той се явява изключителен футболист с огромен талант. Що се отнася до двубоя ни с Норич, до вкарването на двата гола ние вече контролирахме срещата. Отборът ми расте от мач на мач и ставаме все по-силни. Чувствам, че вече момчетата са психологически много уверени", цитира Sky Sports думите на Венгер.

„Относно днешните публикации за напускането ми, аз искам да поясня, че напълно съм отдаден на Арсенал. Действително дадох интервю за L'Equipe, в което ме попитаха какво ще направя, ако не се справя добре този сезон, на което аз отговорих, че бих разгледал бъдещето си, но само при положение, че не постигна резултатите, които се очакват от мен. Но от моя страна, аз винаги ще показвам ангажиментите си към клуба", допълва Венгер.

 

  Сподели
215