Джерард: Постоянно мисля за титлата във Висшата лига


Н. Гавазов

Джерард: Постоянно мисля за титлата във Висшата лига

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард призна, че ще се чувства много нещастен, ако никога не спечели титлата в Англия с клубния си отбор, пише Daily Mirror. Полузащитникът на „червените", който направи своя дебют за мърсисайдци през 1998 година прекара цялата си футболна кариера на „Анфийлд" и успя да спечели на два пъти Купата на Англия и Купата на Лигата, както и по един път Шампионска лига и Купата на УЕФА, но така и не успя да стане шампион на Англия.

„Ако спечеля титлата поне веднъж до края на кариерата си, това ще бъде наистина една осъществена мечта. В същото време ще бъде много разочароващо, ако не съм печелил титлата с любимия си клуб. Постоянно мисля за нея. Да играеш в Ливърпул в продължение на толкова години и да не спечелиш нито един трофей от Висшата лига, това е много разочароващо нещо. Това наистина е ужасно", признава Джерард.

„Аз обаче смятам, че с отбора, който имаме сега, можем да постигнем нещо през следващите години, въпреки че в първенството има няколко много силни отбора, с които е трудно да се пребориш - това са Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси, Манчестър Сити и Тотнъм. Всички те са фантастични отбори и е наистина трудно в днешно време да станеш шампион на Англия", допълва капитанът на „червените".

  Сподели
95