Тевес пред заплаха да загуби няколко милиона паунда


Н. Гавазов

Тевес пред заплаха да загуби няколко милиона паунда

Конфликтът на Карлос Тевес с Манчестър Сити може да му струва много повече, например 25 милиона паунда. През тази седмица аржентинският нападател отново предизвика гнева на треньорите и собствениците на Сити - след като бе глобен за простъпката си през септември в мача срещу Байерн Мюнхен, Карлито веднага отлетя за Аржентина.

Последните действия на нападателя са заставили Роберто Манчини да вземе окончателно решение - мениджърът смята да продаде Тевес през следващия трансферен прозорец.

Конфликтът на играча с клуба вече му струваше немалка сума - 6 милиона паунда в края на миналия сезон, заради желанието си да бъде обявен за трансфер, но решението да се завърне в Аржентина без съгласието на работодателя си е грубо нарушение на договора, което може да доведе нещата до съд.

Представителите на Манчестър Сити нееднократно обявиха, че цената на Тевес е 40 милиона паунда, но при текущите обстоятелства, нито един отбор в света няма да се съгласи да заплати подобна сума. Ако аржентинецът бъде продаде все пак, например за 20 милиона паунда, то при доказателство на груби дисциплинарни нарушения на неговия договор, Сити има пълното право да заведе граждански иск срещу играча, с искане за възмездие за останалите 20 милиона евро. Още повече, че сред ръководството на „гражданите" вече се прокрадва мисълта, че нападателят се опитва по изкуствен начин да снижи цената си, за да може по-лесно да напусне сегашния си отбор.

След като футболистът плати глоба в размер на 400 000 паунда, в клуба се появи надежда, че нещата ще бъдат изгладени. Но изпълнителният директор на Сити Джон Магбет днес открито заяви, че ръководството на отбора не е разрешавало на Тевес да прекратява тренировъчния процес и да лети за Аржентина. Ако това нарушение бъде доказано, Карлос ще бъде глобен в размер на шестседмичните си заплати, като този път той няма да може да разчита на подкрепа от страна на Профсъюза на професионалните футболисти, след като неговият президент Гордън Тейлър осъди последната проява на аржентинеца.

Сити до вчера очакваше обяснения за отказа от тренировки. По-късно бе установен краен срок за завръщането му - понеделник и ако дотогава Тевес не се завърне в разположение на своя клуб, твърде е възможно ръководството на „гражданите" да не предприемат и съдебни действия срещу своя играч.

 

  Сподели
162