Далглиш се ядоса на Футболната лига


Н. Гавазов

Далглиш се ядоса на Футболната лига

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш шокира привържениците на отбора да не си купуват билети за двубоя с Челси за Карлинг Къп, съобщава The Sun . Според изданието, шотландският специалист е неудовлетворен от програмата на турнира и има намерение да заложи изцяло на млади играчи, основно от резерва на отбора. Както е известно, „червените" ще трябва да се изправи срещу Челси на 29 ноември, само 48 часа след двубоя им с Манчестър Сити във Висшата лига на Англия.

"Това е позорно да принуждаваш футболистите да играят важен мач от Премиършип в неделя, а след само след 48 часа и четвъртфинал за Купата на лигата в Лондон. Ако от Футболната лига искат да обезценят собствения си турнир, тогава не трябва да се сърдят, ако хората използват надпреварата, за да обиграват младите си играчи. Само мога да предупредя нашите фенове е да помислят внимателно преди да си купят билети за мача от Карлинг Къп. Не искаме те да си похарчат парите и да се окаже, че ние нямаме друг вариант освен да използваме само млади футболисти в този двубой", цитира The Sun думите на Далглиш.

„Манчестър Сити не се намира в по-различна от нашата позиция заради мача им с Арсенал. Ето два клуба, които показват уважение към този турнир, но които виждате какво отношение получават. И ние, и Сити бихме се радвали мачът ни да се играе в събота, но ни беше казано, че това е невъзможно заради телевизионните права", допълва още мениджърът на Ливърпул.

 

  Сподели
85