Челси ще преименува Стамфорд Бридж


Н. Гавазов

Челси ще преименува Стамфорд Бридж

Главният изпълнителен директор на Челси Рон Гърли призна, че ръководството на клуба възнамерява да продаде правата върху името на „Стамфорд Бридж" още преди началото на следващия сезон. Футболният бос заяви също така, че „сините" трябва да се преместят на друг, по-голям стадион, който да отговаря на европейските амбиции на клуба, тъй като сегашното спортно съоръжение вече е „надраснато".

„Ние се надяваме съвсем скоро да обявим, че продаваме правата върху името на „Стамфорд Бридж". Това ще стане може бив следващите шест или осем месеца, заяви Гърли за Sky Sports.

„Това ще е една голяма стъпка, защото по този начин ще повишим приходите. Имаме нужда и от стадион с капацитет около 60-65 000 души. Ние го надраснахме и имаме нужда да разширим капацитета. Сегашният е осми в Англия и 61-ти по големина в Европа. Но когато погледнем в бъдещето, само след няколко години ще изпаднем от Топ75, което ще бъде рестриктивно за клуба. Истината е, че имаме един от най-малките стадиони в Европа. Трябва да намерим някакво решение", допълва изпълнителният директор на Челси.

 

  Сподели
99