Кушчак: Юнайтед ме третира като роб


Н. Гавазов

Кушчак: Юнайтед ме третира като роб

Томаш Кушчак заяви, че е третиран като „роб" от Манчестър Юнайтед, след като ръководството на клуба от „Олд Трафорд" отказа да го даде под наем на Лийдс. Както е известно, полският национал поиска да се присъедини към отбора от Чемпиъншип със сделка под наем, като по този начин се надяваше да запази шансовете си за участие на Евро 2012 в Полша и Украйна.

Както е известно, Кушчак прекара четири години като резерва на Едвин ван дер Сар и таеше надежди, че след отказването на холандеца ще се наложи в титулярния състав. Това обаче не се случи - полският национал в момента е трети избор пред сър Алекс Фъргюсън, след като клубът привлече в редиците си Андерс Линдегард и Давид де Хеа.

„Аз съм се превърнал в роб в Манчестър Юнайтед. Разочарован съм, но не искам да отправям клевети или да критикувам Сър Алекс. Разговарях наскоро със Сър Фъргюсън и го помолих да ми позволи да напусна клуба сега, преди януарския трансферен прозорец. Казах му, че имам нужда от игрова практика и да се завърна в националния си отбор, защото Евро 2012 е зад ъгъла, но на него не му пука. Преди две седмици се отвори възможността да играя два месеца под наем в Лийдс, но от клуба блокираха сделката. Това беше проблясък на надеждите ми, защото щях да попадна в полезрението на треньора на Полша, но за съжаление Юнайтед не ме пусна. Продължавам да изпитвам уважение към Сър Алекс и се надявам, че ще ме оставят през януари да си тръгна", заяви Кушкач в интервю за Życie Warszawy.

 

  Сподели
90