Вилаш-Боаш: Хубаво е, че се завърнахме на победния си път


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Хубаво е, че се завърнахме на победния си път

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш, чиито отбор успя да спечели трите точки срещу Блекбърн в двубой от 11-я кръг на Висшата лига на Англия, отдаде голямо значение на това, че след девет поредни мача, в които „сините" винаги допускаха попадения в собствената си врата, този път неговите възпитаници запазиха вратата си суха.

„Безусловно, много е важно да запазиш вратата си суха, когато побеждаваш. Резултат 2:0 за нас щеше да бъде много по-комфортен и ние бяхме близо до него, отчитайки положението на Фернандо Торес. След като не успяхме да вкараме, в края на двубоя се получи напрежение пред нашата врата, на което успяхме да устоим", заяви Вилаш-Боаш за Sky Sports.

„На Иууд Парк винаги е трудно да се играе. След двете поредни загуби мачът беше с много важно значение за нас, а не бива да се забравя, че Блекбърн също се нуждае от точки и вложи всички усилия да вземе нещо - доказателство за борбения дух на домакините е, че Арсенал изпита огромни проблеми тук и това потвърждава моите думи", допълва португалецът.

„Проведохме две различни полувремена - през първото играта премина на ниска скорост с малко шансове за двата тима, а вече през втората част картината изцяло се промени, играта стана много интензивна и това създаде положенията за гол. На нас ни се отдаде да вкараме, което пък беше страхотен емоционален импулс в наша полза", допълва наставникът на Челси.

„Относно Чех, той е със счупен нос. Въпреки това, Петер игра много силно. На почивката ми каза, че иска да продължи да играе, което говори за силата на характера и привързаността на този играч към клуба, който и без това е дал много на нашия клуб", каза още португалецът.

„Победата е с огромно психологическо значение. Преди почивката заради мачовете на националните отбори моите играчи напускат отбора в добро разположение на духа. Надявам се, че когато се завърнат, това няма да бъде променено и срещу Ливърпул да излязат в същото състояние. Радостно е, че се завърнахме на победния си път", завършва Андре Вилаш-Боаш.

 

  Сподели
81