Северната трибуна на Олд Трафорд бе преименувана на името на Сър Алекс


Н. Гавазов

Северната трибуна на Олд Трафорд бе преименувана на името на Сър Алекс

Манчестър Юнайтед отбеляза 25-годишнината от назначаването на Сър Алекс Фъргюсън за мениджър на отбора, чрез преименуване на северната трибуна на „Олд Трафорд" на негово име. Както е известно, на 6 ноември 1986 година шотландският специалист смени Рон Аткинсън на треньорския мостик на „червените дяволи". За клуба настъпи нова ера - до този момент Юнайтед спечели огромно количество трофеи, прославяйки своето име по целия свят.

Днес Сър Алекс изведе своите възпитаници в двубой от 11-я кръг на Висшата лига на Англия. срещу Съндърланд, чиито мениджър Стив Брус игра в продължение на девет години под ръководството на шотландеца. Малко преди началото на мача, 75 570 зрители на „Олд Трафорд" станаха прави, за да аплодират бурно 69-годишният Сър Фъргюсън, а дикторът на стадиона обяви, че северната трибуна на „Театъра на мечтите" ще носи името на легендарния мениджър. Оказаната му чест изненада Сър Алекс, който се развълнува още повече, когато разбра, че ръководството на клуба е поръчало на известния скулптор Филип Джаксън да изработи негова статуя, която ще бъде поставена близо до входа на трибуната.

„Сър Алекс се утвърди като най-успешният мениджър в историята на британския футбол, спечелвайки безброй купи и предизвиквайки възхищение в много страни по целия свят. Приносът му е огромен и това, което имаме тук е доказателство за неговите способности и успехи. Поради това Бордът прие тази уникална стъпка, както и Филип Джаксън да изработи статуя, която ще се нареди до другите велики личности тук - Сър Мат и Светата Троица (Б.ред. - Бест, Чарлтън и Лоу). Това нещо е израз на благодарност от страна на собствениците, борда, персонала, играчите и феновете на Манчестър Юнайтед за голямото удоволствие Сър Алекс да бъде с нас над четвърт век", заяви изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил.

„Това е голяма изненада за мен. Аз не очаквах подобно нещо. Гордея се и изпитвам особени емоции, виждайки своето име над трибуната. Длъжен съм да благодаря на клуба за този подарък. Моят асистент е знаел за всичко това, но не ме уведомил, така че той вече е уволнен!", пошегува се Сър Алекс.

  Сподели
132