Венгер: Видяхте ли, че нямаше нужда да купувам защитници


Н. Гавазов

Венгер: Видяхте ли, че нямаше нужда да купувам защитници

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер в навечерието на съботната среща от 11 кръг на Висшата лига на Англия с УБА изрази своето задоволство от многото варианти, които може да използва в подреждането на защитата на „артилеристите". В момента нещата за лондончани така се подредиха, че абсолютно всички централни защитници се намират в строя и са готови да бъдат използвани - Мертезакер, Кошчелни, Джуру, Вермаелен и дори резервиста Себастиан Скилачи.

Венгер, когото феновете на тима буквално принудиха да закупи Мертезакер, призна че е доволен от високата конкуренция в отбора и може да избира спокойно на кой да гласува доверието си.

„Кошчелни и Мертезакер са в състояние да играят заедно. Пер може да работи не по-малко успешно и с Вермаелен и Кошчелни. Това ми дава възможност да извършвам ротация в състава, за да избегна умората в играчите. Като вариант разглеждам използването на Томас и на поста ляв централен защитник, но тук може да действа също и Кошчелни. Доволен съм от съществуващите опции, защото това повишава конкуренцията в тима. Какво по-хубаво от това? Хората искаха през лятото да закупя централен защитник, а вижте сега какво се случва - оказва се, че те са твърде много", споделя Венгер за Arsenal Player.

 

  Сподели
87