Венгер: Призовах играчите си да тръгнат напред


Н. Гавазов

Венгер: Призовах играчите си да тръгнат напред

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер остана изключително доволен от победата с 5:3 срещу Челси в мач от десетия кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, „артилеристите" губеха с 1:2 в резултата на полувремето, но след почивката показаха характер и стигнаха до крайния успех в двубоя на „Стамфорд Бридж". Френският специалист бе пълен с емоции след победата, която е първа от три години насам на терена на Челси.

"Това беше удивителен мач! Като цяло мисля, че отборът ми се представи добре, а освен това футболистите ми показаха страхотен дух. Знаехме, че се нуждаем от победа тук, на "Стамфорд Бридж", и в крайна сметка постигнахме целта си. Когато губехме с 1:2 на почивката ситуацията бе трудна, но аз казах на играчите си да тръгнат напред и те проявиха характер. През второто полувреме доминирахме изцяло над противника си, но аз смятам, че изглеждахме опасни през целия мач. Ван Перси отново демонстрира класата си. Атакувахме много, създадохме доста голови положения, а точността на Робин бе решаваща", заяви Венгер на пресконференция след мача.

"Какво се промени в играта ни от началото на сезона? Знаете, че половината ни отбор е от края на август, но всяка една победа ни прави по-силни и по-добри. Специално победата в днешния мач ще ни даде повече увереност, а младите момчета като Шчесни, Рамзи и Уилшър, които са в тима, постоянно израстват. Смятам, че перспективите пред Арсенал са оптимистични и ние ще ставаме все по-добри", допълва французинът.

 

  Сподели
117