Принудиха Сити да намали наказанието на Тевес


Н. Гавазов

Принудиха Сити да намали наказанието на Тевес

Ръководството на Манчестър Сити се принуди да понижи размера на глобата, която бе наложена по-рано на нападателя на отбора Карлос Тевес, съобщава ВВС. Както е известно, аржентинският национал бе намерен за виновен в нарушаването на пет точки от своя договор с клуба заради инцидента по време на срещата с Байерн Мюнхен от турнира Шампионска лига в началото на тази седмица му беше наложена глоба в размер на четири седмични заплати - около 800 000 паунда.

Вчера Асоциацията на професионалните футболисти на Англия (RFA) изрази подкрепата си към Тевес в неговото намерение да обжалва решението на своите босове, а президентът на RFA Гордън Тейлър заяви, че наложеното наказание е несправедливо и отказа да подкрепи ръководството на Манчестър Сити.

Както е известно, максималната глоба, която може да бъде наложена на един играч от страна на неговия клуб е в размер на две седмични заплати, а по-големите наказания подлежат на одобрение от страна на RFA.

„Той никога не е отказвал да играе, а единствено не е искал да продължи да загрява. Тевес винаги е горял от желание да излезе на терена. Клубът се опитва да преговаря с него, но представителя на Сити така и не успя да докаже позицията си", заяви Тейлър за АР.

Това означава, че предложението на клуба на практика не получи одобрението на RFA и глобата за Тевес ще бъде в размер на две седмични заплати.

„Клубът признава, че Асоциацията на играчите е единствената организация, която е упълномощена да налага глоба по-голяма от две седмици, както е предвидено в договорите. Въпреки това, Манчестър Сити е разочарован от RFA в очевидния конфликт на интереси в този процес. Карлос Тевес е представляван лично от изпълнителният директор на RFA и клубът вече беше информиран за позицията на Асоциацията. Ние сме в диалог с тях от 28 септември и решението им означава отклоняване от този диалог. Не сме съгласни с решението на RFA, но сега ние сме принудени да се съобразим и на Тевес ще бъде наложена глоба от две седмични заплати", се казва в изявление на Манчестър Сити.

  Сподели
97