ФА затяга контрола върху трансферите


Н. Гавазов

ФА затяга контрола върху трансферите

Футболната асоциация на Англия (ФА)  решил да въведе пълен контрол върху комисионните, които получават агентите на футболистите, като по този начин ще се внесе по-голяма прозрачност върху играта. Чиновниците вече са изпратили уведомителни писма до всички представители на играчите, че таксите и комисионните, които те получават от сделките ще бъдат обявявани публично и предавани на финансовото министерство.

„Ние сме повече от щастливи да помогнем на правителството по тези въпроси. Прозрачността стои на първо място в нашите мисли и това ще доведе до по-голяма яснота в играта", се казва в обръщение до медиите.

Според неофициална информация, футболните агенти печелят около 80 милиона паунда годишно, като според проучване на Deloitte тази цифра е малко над 80 милиона. Представителите на играчите вече ще трябва до 31 март да предоставят обобщена информация за всички осъществени сделки, които ще бъдат облагани с данъци и по този начин финансовото министерство смята да се справи с проблема за преминаването на парите през офшорни сметки.

Всички клубове трябва да предоговорят взаимоотношенията си с агентите, с които работят и в крайна сметка да подпишат колективна сделка с тях. Sky Sports съобщава, че четири клуба, включително и Манчестър Юнайтед преговарят самостоятелно, но така или иначе също ще трябва да се съобразят с новите правила.

 

  Сподели
86