Каут: Време е за трофеи


Н. Гавазов

Каут: Време е за трофеи

Дирк Каут призна, че ще направи всичко възможно за да избегне нежелания рекорд пред който е изправен. Както е известно, холандецът пристигна на „Анфийлд" през лятото на 2006 година, непосредствено след като „червените" вдигнаха Купата на Англия и все още е в очакване клубът да спечели трофей. Ако Ливърпул не успее да спечели нищо и през този сезон, Каут ще се превърне в най-дълго задържалия се играч на „червените" от 40 години насам, който не е печелил трофей с клуба.

Мърсисайдци за извън европейските турнири този сезон и холандецът смята, че това е добър шанс за тима да се съсредоточи върху представянето си в Карлинг Къп. Именно в този турнир Пуул излиза тази вечер срещу Стоук Сити на „Британия Стейдиъм".

„През цялото време като играч на Ливърпул очаквах да спечелим трофей. Бяхме много близко, но за съжаление все нещо се случваше. Това, че не сме в Европа не е толкова голям удар за клуба - Карлинг Къп е достатъчно голям турнир, за да си заслужава да сме победители в него. Миналият сезон беше едно голямо разочарование, но смятам, че сега се представяме добре и можем да затвърдим това с отлично представяне в състезанието. Приемаме напълно сериозно Карлинг Къп и можем да използваме лошия вкус в устата си от разочарованието в лигата по позитивен начин", цитира Sky Sports думите на Каут.

 

  Сподели
90