Полицията подгони Тери, защитникът се крие от своите фенове


Н. Гавазов

Полицията подгони Тери, защитникът се крие от своите фенове

Твърденията, че капитанът на Челси Джон Тери е отправил расистки обиди към защитника на КПР Антон Фърдинанд са обект на разследване от страна на полицията, съобщи Sky Sports. Както е известно, веднага след срещата между двата лондонския отбора, в която новакът победи с 1:0 своя именит съперник, в интернет форумите се появи видео, което свидетелства за расистките изказвания на капитана на „аристократите" и националния отбор на Англия - на него се вижда, как защитника изрича думата „black...".

„Ние можем да потвърдим, че полицията е уведомена за инцидент, който се е случил на 23 октомври и в него има обиди на расова основа. Сега тези факти се разследват от сътрудниците на полицията", се казва в изявление на столичната полиция.

Самият Тери отхвърли обвиненията, заявявайки че не е расист и никога не би отправил подобни обиди. В същото време капитанът на Челси не отрече, че е използвал въпросната дума, но каза, че тя е извадена от контекста.

"Видях, че има много коментари в интернет по отношение на някои материали, свързани с мен по време на мача. Разочарован съм, че хората си правят грешни изводи от това, което са видели. Никога не съм обиждал на расистка основа и наистина съм доста тъжен, че хората смятат такива неща за мен. Между мен и Фърдинанд няма никакъв проблем. Мислех само, че Антон ме обвинява, че съм използвал расистки обиди срещу него. Аз отговорих агресивно, като казах, че никога не съм правил подобно нещо. Това е всичко, просто едно недоразумение. Аз съм капитан на един от най-разнообразните отбори във Висшата лига и смятам, че няма никакво място за расизъм в живота и спорта", цитира вчера Daily Mail думите на Тери.

Вчера защитникът направи друг гаф - обеща да присъства на откриването на зоомагазин и около 200 деца привърженици на Челси очакваха с нетърпение своя идол, който така и не се появи. На въпрос на журналисти защо е излъгал своите почитатели, Тери сподели, че понеделникът е бил единственият му почивен ден и той е искал да бъде със своите деца. По-голямата част от представителите на медията обаче коментират, че защитникът умишлено се крие от хората, заради скандала свързан с обвиненията в расизъм.

 

  Сподели
131