Футболната асоциация започна разследване на Вилаш-Боаш


Н. Гавазов

Футболната асоциация започна разследване на Вилаш-Боаш

Футболната асоциация на Англия (ФА) започна разследване срещу мениджъра на Челси Андре Вилаш-Боаш във връзка с неговите коментарии след мача от деветия кръг на Висшата лига на Англия срещу Куинс Парк Рейнджърс, в който „сините" претърпяха поражение с 0:1. Както е известно, в хода на мача главният рефер Крис Фой отсъди 11-метров наказателен удар срещу „аристократите", изгони Дрогба и Босингва, а освен това имаше и други спорни решения, които разгневиха португалският специалист, който разкритикува действията на съдията.

„В сегашния мач съдийството беше много лошо. И това се случва с нас не за първи път. Не искам да вярвам в заговори, но тези грешки на арбитрите стават въпиющи и влияят на резултата. Главният съдия и неговите помощници се оказаха неподготвени за такъв емоционален мач", сподели Вилаш-Боаш на пресконференция след мача.

Днес стана ясно, че ФА е започнала разследване срещу мениджъра на Челси и утре вечер ще обяви своето решение. В случай, че вината на наставника на лондончани бъде доказана, той може да получи до един мач забрана да води отбора си от техническата зона.

 

  Сподели
70