Манчини: Ще се опитаме да спечелим


Н. Гавазов

Манчини: Ще се опитаме да спечелим

Роберто Манчини заяви, че Манчестър Сити ще е доволен на равенство в дербито в неделя срещу Манчестър Юнайтед, но допълни, че целта на „гражданите" е да победят на „Олд Трафорд". Както е известно, след впечатляващия си старт от началото на сезона, лидерите в класирането ще се изправят един срещу друг в среща от деветия кръг на Висшата лига на Англия. Отборът воден от италианския специалист спечели седем от осемте си мача и има 22 точки в актива си, докато „червените дяволи" победиха в шест от срещите си и заработиха 20 точки.

„Ние нямаме никакви проблеми или да сме подложени на някакъв натиск. Разполагам с 25 футболисти и няма контузени играчи. Обикновено дербито е различно от останалите двубои, но в този случай е още по-различно, защото за първи път от много време може да останем на върха. Знаем, че ще бъде труден мач, защото Юнайтед у дома са невероятни. Важното е да играем добре и да се защитаваме много добре, защото те разполагат с много добри нападатели. Ако напуснем „Олд Трафорд" с реми, това ще е добре за нас, но това не е нашия манталитет, както и за Юнайтед. Подобно на нас, те винаги се стремят да спечелят всеки един мач", цитира Sky Sports думите на Манчини.

„Ако победим, това ще бъде много важна победа, но тя няма да промени нещата, защото сезона е дълъг. Радвам се за нашите фенове, които са щастливи, но трябва още много работа", допълва италианският специалист.

 

  Сподели
165