Скандалът с Тевес придобива драматичен обрат


Н. Гавазов

Скандалът с Тевес придобива драматичен обрат

В навечерието на двубоя с Манчестър Юнайтед, който е част от деветия кръг на Висшата лига на Англия, напрежението в лагера на „гражданите" отново се покачва, след като скандалът „Тевес" започна да приема драматичен обрат. Както е известно, аржентинецът все още е обект на вътрешно разследване от страна на клуба, заради предполагаемия му отказ да влезе като резерва в двубоя от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен на „Алианц Арена", но никой вътре в клуба не е подкрепил версията на Манчини за събитията от онази нощ и най-вероятно обвиненията от Тевес ще отпаднат, след като дори помощниците на Малдини Брайън Кид и Дейвид Плат, както и фитнес треньора Иван Карминати не пожелаха да застанат зад шефа си.

На практика, нападателят ще бъде обвинен единствено в отказ да излезе и да загрява и да изпълнява инструкциите на Карминати. По този начин, ръководството на Сити няма как да накаже Тевес, а цялостната картина става още по-объркана и противоречива.

Всичко това ще постави мениджъра Роберто Манчини в много деликатна ситуация - само два дни преди решителният мач с градския съперник Манчестър Юнайтед. Според писмените обяснения на играчи и треньори, по време на мача на „Алианц Арена" е било толкова шумно, че дори хората на резервната скамейка не са могли да разговарят помежду си. Освен това, видеозаписите поставят въпроса, ако Манчини действително е имал намерението да вкара Тевес в игра, защо Кид преди това не е уведомил четвъртия съдия, както е по правилника, а след това, когато е предоставил списъка със смените на рефера, името на голмайстора на Висшата лига за миналия сезон не е фигурирало в него - дори и задраскано.

Според информациите от Острова, фарсът става пълен, когато аржентинецът най-накрая разбирайки, че Манчини иска от него да загрява, станал и се насочил към тъчлинията, но тогава пък италианският специалист се разкрещял и върнал Тевес на пейката.

 

  Сподели
95