Сър Алекс: Евра няма да отстъпи от своите обвинения


Н. Гавазов

Сър Алекс: Евра няма да отстъпи от своите обвинения

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън разказа за реакцията на защитника на „червените дяволи" Патрис Евра относно епизода, който се случи с французина по време на срещата от осмия кръг на Висшата лига на Англия срещу Ливърпул. Както е известно, след мача бранителят заяви, че нападателя на мърсисайдци Луис Суарес „десет пъти" му е отправил обиди на расистки основа.

Тези изявления на Евра предизвикаха незабавна реакция от страна на Футболната асоциация на Англия, която в събота вечер излезе с изявление, в което се съобщава, че започва разследване на инцидента. Ливърпул от своя страна защити своя играч, който днес обясни, че никога не е обиждал Евра и излиза на терена само с мисълта за играта.

„Аз разговарях с Патрис. Той е с твърдото намерение да дочака резултатите от разследването и няма да отстъпи от своите обвинения. Това е сложна ситуация за нас. В събота трибуните на „Анфийлд" изглеждаха великолепно - никой не пееше глупави песни, които слушахме в предишни години. И двете страни заслужават похвала в това отношение", заяви Сър Алекс за ВВС.

„Но ситуацията с Евра не е насочена срещу Ливърпул и не е повод да се конфронтираме с Ливърпул. Разбира се, Патрис е разстроен от думите, които бяха изречени по негов адрес, но разследването е в ръцете на Футболната асоциация", допълва шотландският специалист.

 

  Сподели
85