Биван: Чуждите собственици на клубовете заплашват системата


Н. Гавазов

Биван: Чуждите собственици на клубовете заплашват системата

Изпълнителният директор на Асоциацията на мениджърите в Лигата (LMA) Ричард Биван направи сензационно признание, заявявайки че редица чуждестранни собственици на клубове от английската Висша лига имат намерение да отменят системата за отпадане и влизане в Премиършип, което по такъв начин ще обезпечи на клубовете постоянно присъствие в елита.

Според шефа на LMA, ако процесът на преминаване на клубовете в ръцете на чуждестранни собственици продължи, подобна перспектива, която сега на мнозина се струва нереална ще се превърне в опасна реалност. Бейван също така се надява, че парламентарно разследване ще задължи Футболната асоциация на Англия да въведе лицензиране на клубовете всяка година, с което ще може да бъде осъществяван контрол върху евентуални подобни намерения.

„Ние следим с голямо внимание и надежда неотдавнашния парламентарен отчет и се надяваме, че това ще помогне на ФА да създаде успешна платформа за лицензиране на клубовете. Разбрахме, че някои чуждестранни собственици на клубове вече говорят за това, да бъде отменена системата за получаване на промоция за Премиършип, както и за изпадане и ако се появят още 4-5 такива собственика, това ще се превърне в проблем", цитира Sky Sports думите на Биван.

 

  Сподели
79