Хенри: Не знаехме нищо за Ливърпул преди да закупим клуба


Н. Гавазов

Хенри: Не знаехме нищо за Ливърпул преди да закупим клуба

Американският бизнесмен Джон Хенри призна, че той „практически" не е знаел нищо за мърсисайдския клуб и за Висшата лига на Англия като цяло, докато не е станал собственик на клуба през октомври 2010 година. Както е известно, преди година компанията на Хенри - NESV, която по-рано се наричаше Fenway Sports Group (FSG) помогна на Ливърпул да се избави от предишните стопани Том Хикс и Джордж Жилет, които както се оказа по-късно са били близо до това външно управление да се намеси в делата на клуба край река Мърси.

В събота Хенри отбеляза своята годишнина от пребиваването си на кормилото на клуба. За това време бяха променени много неща: на треньорския мостик се завърна Кени Далглиш, а „червените" получиха мощна финансова подкрепа и закупиха редица скъпоструващи футболисти, а въпросът с новия стадион бе размразен.

Хенри призна, че е доволен от своята дебютна година, въпреки че до идването си на „Анфийлд" той никога не се е занимавал преди с футболен бизнес.

„Ние на практика нищо не знаехме за Ливърпул и за Висшата лига на Англия. По-рано з работех в спортната индустрия и бях чувал, че има такова първенство, а също така, че е много популярно в целия свят. Но аз не си представях, как всичко това работи. Да, разбира се, че знаех за Манчестър Юнайтед", заяви съдружника на Хенри Том Уорнър, който сега заема президентският пост на „Анфийлд".

 

  Сподели
109