Евра: Обезпокоен съм от играта на Юнайтед в защита


Н. Гавазов

Евра: Обезпокоен съм от играта на Юнайтед в защита

Защитникът на Манчестър Юнайтед Патрис Евра, в навечерието на срещата с Ливърпул от осмия кръг на Висшата лига на Англия в събота, изрази своето безпокойство от играта на своя отбор в защита. Лавината от голове във вратите на съперниците на старта на сезона позволиха на феновете на „червените дяволи" да си затворят очите за грешките на своите кумири при защитата на собствената си врата, както и в средата на терена. Но грешките зачестиха и това поражда все по-голямо безпокойство.

В неотдавнашния двубой от Шампионската лига срещу Базел, отборът на Сър Алекс допусна три гола, а в последните си пет мача Юнайтед успя да запази вратата си чиста само в един мач. Евра се надява, че отбраната трябва да играе по-уверено и да не допуска лесни голове, които срещу по-силни съперници ще се окажат фатални.

„Аз искам да действаме в отбрана по начина, по който го направихме до двубоя срещу Челси (Б.ред. 3:1). Трябва да играем по-компактно и да действаме всички заедно и да не даваме на съперника си да създава положения за гол. След мача с Челси аз бях много разстроен, защото те създадоха много положения за гол и ако резултатът беше завършил 4:4, никой нямаше да има право да казва каквото и да е, цитира ESPN думите на Евра.

 

  Сподели
94