Арестуваха Дженингс и още деветима за участие в незаконни залагания


Н. Гавазов

Арестуваха Дженингс и още деветима за участие в незаконни залагания

Полузащитникът на Мъдъруел Стив Дженингс бе арестуван рано тази сутрин в дома си, съобщи за Sky Sports главният изпълнителен директор на Шотландската футболна асоциация Стюарт Реган. Причината за ареста е участието на играча в предполагаеми залагания на футболен мач и позовавайки се на информация подадена от Комисията по хазарта, босът уточни, че става дума за срещата от Висшата лига на Шотландия между Мъдъруел и Хартс на 14 декември 2010 година.

„Разследването включва няколко други лица извън Шотландия, но е важно да се знае, че става дума само един мач. Мъдъруел е наясно със ситуацията. Шотландската футболна асоциация няма да прави по-нататъшен коментар", заяви Реган.

„Днес, детективите на мърсисайдската полиция получиха заповеди да посетят десет адреса в Ливърпул и Глазгоу и да арестуват деветима души, които са заподозрени от разследващите органи за участие в незаконни залагания. Арестите са кулминацията на съвместната ни работа с Комисията по хазарта. Деветимата вече се намират под наша опека и бяха разпитани от детективите", се казва в изявление на полицията.

Според информацията, най-младият участник е 22-годишен мъж от Къркдейл, а най-възрастният - 68-годишен от Фейзкърли.

 

  Сподели
74