Уелбек: Аз възмъжах!


Н. Гавазов

Уелбек: Аз възмъжах!

Нападателят на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек призна, че прогресът в неговата игра се свързан с възрастта. Както е известно, 21-годишният футболист в сегашния сезон вкара 5 гола за „червените дяволи", измествайки Димитър Бербатов от позицията на трети нападател в тима след Уейн Рууни и Хавиер Ернандес.

През миналата седмица Уелбек огорчи Базел в среща от груповата фаза на Шампионската лига, а след това направи същото и с Норич. Благодарение на изявите си, младият футболист получи показа за националния отбор на Англия. Дани призна, че в момента се чувства пораснал и зрял.

„Аз мисля, че всичко е свързано с това, че възмъжах - в буквалния смисъл. Възмъжах и във физически план. Много работих в залата за фитнес, наблягайки върху краката си и сега това ми носи плодове. Моята физическа готовност смятам, че е отлична и по-добра от миналата година. Някои централни защитници тежат 90 килограма, а аз съм само 70, ето защо ми е нужна повече сила. В същото време не трябва да ставам по-масивен, защото ще престана да бъде маневрен", цитира Daily Mail думите на Уелбек.

 

  Сподели
85