Сър Алекс: Не съм изненадан от летящия старт на Сити


Н. Гавазов

Сър Алекс: Не съм изненадан от летящия старт на Сити

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че е очаквал градският съперник Манчестър Сити да направи летящ старт на сезона. Както е известно, въпреки загубата само на две точки от първите си седем мача във Висшата лига и невероятните 24 гола, който отбелязаха играчите на рекордьора по титли в Англия, предимството пред Сити е само едно попадение и двата отбора са на върха в таблицата за класиране, което даде основание на голяма част от анализаторите да твърдят, че титлата ще бъде оспорвана от двата манчестърски тима.

Това от своя страна засилва очакванията около сблъсъка между градските съперници на 23 октомври на „Олд Трафорд", което се определя от специалистите като дербито на сезона.

Сър Алекс заяви, че стартът на Сити не е изненадващ за него.

„Всичко това, което се случва в момента, аз го предвидих. Те са много добър отбор и винаги ще са устремени към върха. Серхио Агуеро дойде във Висшата лига и се вижда каква заплаха е за нападателите, Давид Силва също е много добър играч. Ние просто трябва да бъдем готови за Сити, когато ги посрещнем на „Олд Трафорд", заяви Сър Алекс за Inside United.

Както е известно, преди години историческият съперник на Юнайтед беше Ливърпул, който в последните години изпадна в криза, а в същото време Шейх Мансур промени още повече картината, инвестирайки 1 милиард паунда в Сити, което доведе в клуба изобилие от звезди, работещи под ръководството на Роберто Манчини.

„Всички дербита сега са големи, това е картината в момента. Сити получи голям тласък - има огромен състав и финансова мощ, която помогна да бъдат привлечени най-добрите футболисти в света - това промени фокуса на дербито. Динамиката на Сити промени футбола, а ние ще трябва да се конкурираме и справим с предизвикателството", допълва наставника на Манчестър Юнайтед.

 

  Сподели
88