Райт: Максимумът за Арсенал е шесто-седмо място


Н. Гавазов

Райт: Максимумът за Арсенал е шесто-седмо място

Легендарният нападател на Арсенал Йън Райт изрази своя песимизъм относно представянето на „артилеристите" през настоящия сезон и прогнозира, че в най-добрия случай, отборът от „Емирейтс" може да разчита на шесто място в класирането. Както е известно, сезонът за Арсенал не протича по най-добрия начин и след седем изиграни мача във Висшата лига на Англия, тимът воден от Венгер вече има четири загуби и спечели само седем точки, които го заковаха на 15-то място в таблицата за класиране.

"Последният път, когато Арсенал завърши на по-долна позиция от Тотнъм в шампионата, бе през 1994/1995. Както може би очаквате, хората започнаха да правят сравнение с онзи сезон. Тогава аз вкарах 18 гола в 31 мача, но въпреки това моят отбор трябваше остане на 12-то място в класирането, докато "шпорите" бяха седми. След дербито на Северен Лондон сами виждате какво е класирането в таблицата - нашият противник е 6-и, а ние сме 15-и. Както и преди казах, за мен не е реалистично Тотнъм да се вмести в челната четворка и да играе в Шампионската лига, въпреки че техният отбор се представя на добро ниво", пише Райт в своята колонка в The Sun.

"В момента Арсенал има нужда от силни индивидуалности, които са в състояние да вкарат по няколко гола. Такъв е Робин ван Перси, но натискът върху него е твърде голям. Според мен, в ситуацията, в която се намира Арсенал изглежда малко вероятно той да подпише нов договор. Мисля, че Роб може да си тръгне, но дори да стане това, никой няма право да го обвинява. Страхувам се, че останалите звезди също ще напускат масово отбора през следващото лято, ако нещата не се променят. Това е наистина тъжна ситуация за Арсен Венгер, който според мен трябва да запази най-добрите си играчи след година", продължава легендата.

„Ние се намираме в наистина много трудна позиция и според мен след загубата от Тотнъм, аз виждам моя отбор след края на сезона на 6-о или 7-о място. Което означава, че дори няма да си гарантираме място в Лига Европа. Според мен това е максимумът на Арсенал за тази кампания. Да се мисли за нещо повече е нереалистично. Някои ме срещат и ме питат: „Къде бяхте, когато се класирахте на 12-то място?" Те обаче имат къса памет, защото тогава аз вкарвах много голове, за да се справим с конкуренцията с отборите в средата на таблицата. Играхме и финал за Купата на носителите на Купи", добави той. В момента нещата са по-лоши. Отборът е неопитен, тъй като дойдоха доста нови футболисти, а и не трябва да забравяме, че се намираме в момент на преход. Градим нов отбор, а за това трябва време", завършва Райт.

 

  Сподели
95