Сър Алекс: Няма да е фатално, ако загубим от Челси


Н. Гавазов

Сър Алекс: Няма да е фатално, ако загубим от Челси

В навечерието на дербито на петия кръг от Висшата лига на Англия срещу Челси, което ще се състои на „Олд Трафорд", мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън предприе поредния си психологически маньовър спрямо наставника на лондончани Андре Вилаш-Боаш, заявявайки, че евентуална днешна загуба на водения от него отбор няма да се превърне в катастрофа. Признанието на шотландския специалист, отчитайки неговото постоянно желание да побеждава във всеки един мач, прозвуча неочаквано, но както допълни Сър Алекс, по-важното е „червените дяволи" да спечелят всички останали мачове до края.

„Мачът срещу Челси и играта с Манчестър Сити през октомври могат да бъдат много важни, но аз предпочитам да ги загубя, но при това да спечеля всички останали двубои. Единственото, което има значение е победата в Лигата и не е важно, как ще бъде спечелена тя", цитира Daily Star думите на Сър Алекс.

„Задачата се състои в това да наберем 83 точки. Това е нашата цел. Според някои специалисти, ще са необходимо 90 точки за спечелване на титлата, но аз не мисля, че те са прави", допълва наставника на Юнайтед.

„Когато погледна към миналия сезон и на загубата от Уулвс, което прекъсна безпогрешната ни серия, аз мисля, че това ни помогна много, защото се върнахме на земята. Завършихме много мачове наравно при гостуванията си и поражението ни накара да започнем да побеждаваме, а не да се стремим да не губим. Влязохме в добра серия след срещата с „вълците" и от тази гледна точка загубата от тях се оказа позитивна", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
85