Фабрегас: Арсенал не може да се пребори за трофеи


Н. Гавазов

Фабрегас: Арсенал не може да се пребори за трофеи

Полузащитникът на Барселона Сеск Фабрегас разкри, че е напуснал Арсенал, защото желае да печели трофеи, а не вярва, че играейки в тима от северен Лондон това може да се случи. Испанецът най-накрая приключи транферните спекулации, след като подписа с каталунците за 35 милиона паунда през това лято. Футболистът сподели още, че „артилеристите" не могат да се преборят за титлата в Англия, защото не са конкурентноспособни на големите клубове и смята, че разликата между тях и воденият от Венгер отбор е твърде голяма.

Както е известно, завръщайки се в Барселона, полузащитникът само за по-малко от месец спечели с каталунците толкова трофеи, колкото направи това с Арсенал за последните осем години - по два.

„Искам да бъда в отбор, който е в състояние да спечели титла всяка година, а не виждам как това можеше да стане в Арсенал. Все още съм привързан към бившия си клуб, но се страхувам, че той няма сили да се противопостави на останалите големи отбори в Англия. Ако се вгледате по-добре, ще видите, че няма как да финишират пред Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси. Просто разликата между тях и Арсенал е огромна. Уважавам това, че клубът няма финансовите възможности на останалите, но това малко ми повлия на решението да напусна, а основната причина е, че не виждам как Арсенал може да спечели Висшата лига или Шампионската лига в близко бъдеще. Надявам се, че ще намерят качествени играчи, които ще възвърнат нивото на Арсенал като шампион", заявява Сеск Фабрегас.

 

  Сподели
107