Даунинг иска Ливърпул в топ 4


Н. Гавазов

Даунинг иска Ливърпул в топ 4

Полузащитникът на Ливърпул и националния отбор на Англия Стюърт Даунинг смята, че оптимизмът за добро представяне на отбора от „Анфийлд" е толкова голям, че може да помогне на „червените" да се завърнат отново сред топ 4 на Висшата лига на Англия. Както е известно, последните няколко сезона не бяха добри за Ливърпул и тoй загуби мястото си не само в Шампионската лига, но и в Лига Европа, което доведе до огромно разочарование сред феновете.

Разочароващото равенство в първия кръг срещу Съндърланд също предизвика опасения за лош сезон, но последвалите победи срещу Арсенал и Болтън оставиха хората на Кени Далглиш на трето място в класирането.

Даунинг, който през юли дойде от Астън Вила и е смятан от специалистите, че ще се превърне в ключов фактор за бъдещите успехи на Ливърпул е убеден, че новият му отбор е изправен пред светло бъдеще.

„Започнахме сезона добре, но ни предстои серия от тежки мачове, която стартира с двубоя срещу Стоук Сити. Ако продължаваме да играем обаче по начина, по който го направихме до сега, има реален шанс да бъдем в челото и Ливърпул да се завърне в топ 4", цитира Sky Sports думите на Даунинг.

 

  Сподели
101