ФА започва лов на български запалянковци


Н. Гавазов

ФА започва лов на български запалянковци

Футболната асоциация на Англия (ФА) започва собствено разследване на инцидентите на расистка основа, които според представителите на ФА се случиха на националния стадион „Васил Левски" по време на квалификационната среща за Евро 2012 между България и Англия. Целта на английските чиновници е да издирят виновните български запалянковци, които според тях са обиждали тъмнокожите футболисти на „Трите лъва" и да издействат наказание за тях.

Както е известно, от ФА се оплакаха, че част от българските зрители са използвали обиди на расистка основа най-вече към Ашли Йънг, заради което наставника на „трикольорите" Лотар Матеус се извини, макар и да заяви, че не е запознат със ситуацията.

Неговият колега Фабио Капело също каза, че не е чул нищо, защото е бил фокусиран върху играта, но Тио Уолкът и Уейн Рууни заявиха, че ясно са забелязали обидите на расистка основа от трибуните, макар че по-голямата част от съотборниците им твърдят, че не са разбрали да се случва нещо нередно, включително и Йънг коментира, че не знае нищо.

„Като играчи на терена, ние можем да чуем всичко. Това се случва в продължение на години и не е редно да става. Трябва да се сложи край и да се надяваме, че УЕФА ще направи нещо", заяви пък Рууни за Sky Sports.

 

  Сподели
91