Уилшър с рецидив на стара травма, пропуска следващите три месеца


Н. Гавазов

Уилшър с рецидив на стара травма, пропуска следващите три месеца

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър ще бъде извън строя поне още три месеца, след като днес стана ясно, че е получил рецидив на травмата, заради която не успя да започне старта на новия сезон във Висшата лига на Англия. Както е известно, 19-годишният футболист контузи глезена си на 31 юли в приятелски мач срещу американския Ню Йорк и според предварителните прогнози, които бяха оптимистични, той трябваше да се лекува две-три седмици.

Малко по-късно стана ясно, че възстановяване му не върви според очакванията - Джак получи рецидив и според медицинския екип на Арсенал, завръщането му се очакваше около средата на септември.

Уилшър обаче е получил втори рецидив и поне още месец ще бъде принуден да използва защитни обувки. Към леки тренировки ще може да пристъпи не по-рано от средата на октомври, но само при положение, че глезенът му заздравее напълно.

По такъв начин, полузащитникът ще бъде напълно годен за игра едва в началото на декември. Консултациите около здравословното му състояние продължават и медицинският екип на Арсенал се е обърнал за помощ към водещи специалисти в страната, за да бъде изучена травмата по-подробно.

В същото време, пълноценни тренировки започна Гибс, на когото сега ще му се наложи да се конкурира с новото попълнение на тима Андре Сантос.

 

  Сподели
100