В Юнайтед отписаха Челси


Н. Гавазов

В Юнайтед отписаха Челси

Треньорът на първия отбор на Манчестър Юнайтед Рене Моленстийн смята тима на Челси за „твърде стар", за да бъде конкурентен за титлата през този сезон във Висшата лига на Англия. Асистентът на Сър Алекс също така вярва, че местният съперник Манчестър Сити, който вече заяви претенциите си за спечелване на първенството, също няма да може да се конкурира с „червените дяволи", заради по-големия опит на тима от „Олд Трафорд".

Юнайтед се е насочил твърдо към спечелване на 20-та си титла през този сезон и вече се намира на първо място в таблицата за класиране с пълен актив от точки, като в последния кръг на шампионата във Висшата лига помете Арсенал с 8:2.

Моленстийн смята, че Юнайтед няма конкуренция, защото Арсенал е отслабен, а Ливърпул все още се възстановява от неуспехите през последните години.

„Ние не се страхуваме от никого. Сити направи много добри попълнения, но ние имаме нещо, което те не притежават. Знаем какво е необходимо, за да печелим трофеи. Сити е голям съперник, но Арсенал направи крачка назад. Ливърпул все още се намира на етап възстановяване, а Челси подписа само с Хуан Мата. Освен това, Челси е твърде стар и темпото му не е достатъчно високо, за да спечели Висшата лига", сподели Моленстийн.

Специалистът е убеден също така, че заплахата от Арсенал е намаляла, заради напускането на Сеск Фабрегас и халфа Самир Насри.

„Нашата победа над Арсенал е нещо специално. Отборът им загуби много от своето качество с напускането на Фабрегас и Насри", допълва треньорът.

 

  Сподели
100