Юнайтед обяви рекордни печалби


Н. Гавазов

Юнайтед обяви рекордни печалби

Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед отчете днес оперативна печалба от рекордните 110,9 милиона паунда за изминалата финансова година. Клубът, също така записа рекордните приходи от 334,1 милиона паунда, което е с 45 милиона повече от миналата година и за първи път в историята премина границата от 300 милиона паунда за годината, която приключи на 30 юни 2011 година.

Отделно от това, в сезона, който спечели рекордната си 19-та титла и достигна финалв Шампионската лига, Манчестър Юнайтед регистрира търговски оборот от 103,4 милиона паунда.

Тези последни резултати идват, когато клубът обмисля план, с който да продаде акции за 614 милиона паунда на фондовата борса в Сингапур.

Цифрите контрастират силно от миналогодишните, когато бяха отчетени загуби от 83,3 милиона паунда - най-вече заради разходите по обслужването на облигациите. В същото време, ръстът от 15,7% в търговските приходи е доста окуражаващ за клуба, като при това не включва сделката за спонсорство на клуба от DHL.

Другата добра новина за феновете на Юнайтед е, че нетният дълг е спаднал и според най-новите данни, които бяха публикувани днес, задълженията на клуба вече са в размер на 308,3 милиона паунда.

  Сподели
103