Стоук Сити преговаря за Ромелу Лукаку


Н. Гавазов

Стоук Сити преговаря за Ромелу Лукаку

В последните дни на траснферния прозорец се забелязва необичайна активност от страна на Стоук Сити, които активно търсят футболист, с който да подсилят атаката си. Според Sky Sports, „грънчарите" водят преговори с ръководството на Челси да вземат под наем новото лятно попълнение на лондончани нападателят Ромелу Лукаку. Целта на отбора воден от Тони Пюлис е да се продължи с доброто представяне във Висшата лига на Англия, а също така и да се отговори на изискванията на турнира Лига Европа.

През лятото редица имена бяха свързвани с преминаване на „Британия Стейдиъм" и едно от тях е именно младият белгийски национал. Смята се, че Челси също е отворен за идеята да пусне играча, тъй като, в компанията на Стъридж, Дрогба, Анелка и Торес, Лукаку едва ли ще успее да запише много игрово време. В същото време, Андре Вилаш-Боаш се надява, че едно отиване на белгиеца в Стоук ще се отрази добре за него, тъй като с повече игрова практика нападателят ще се приспособи по-бързо към Висшата лига на Англия.

От Дания пристигна друга новина свързана с „грънчарите". Бащата на Никлас Бендтнер - Томас, заяви, че неговият син е близо до трансфер в Стоук Сити, като преговорите са приключили и днес сделката може да стане факт.

„Към дадения момент все още не искам да казвам нищо конкретно. Но днес е много, много хубав ден за нас", цитира Ekstrabladet думите на Томас Бендтнер.

 

  Сподели
89