Гуардиола подкрепи Венгер


Н. Гавазов

Гуардиола подкрепи Венгер

Треньорът на Барселона Пеп Гуардиола защити мениджърът на Арсенал Арсен Венгер след тежкото поражение на „артилеристите" от Манчестър Юнайтед с 8:2 в неделя в мач от третия кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, френският специалист си навлече гнева на феновете с решението да продаде Сеск Фабрегас на каталунците и Насри на Манчестър Сити, без да закупи техни заместници и разгрома вчера съвсем влоши положението.

Въпреки това, Гуардиола подчерта, че хората не трябва да забравят постигнатото от Венгер за Арсенал и смята, че загубата е плод на контузиите в отбора, а не на продажбата на ключовите футболисти.

„Ние не трябва да забравяме какво е направил Венгер за футбола като цяло и за Арсенал в частност. Те все още са страхотен отбор, независимо от това, което се случи срещу Манчестър. Тези неща се случват във футбола. Манчестър Юнайтед имат много добри футболисти, докато Арсенал бяха без много свои играчи, заради контузии. Загубата не е породена от трансферите на Фабрегас и Насри, а от травмата на Джак Уилшър и липсата на още няколко други футболисти", коментира наставникът на Барселона.

 

  Сподели
86