Манчестър Юнайтед съдра Арсенал, Рууни с хеттрик (видео)


Т. Михайлов

Манчестър Юнайтед съдра Арсенал, Рууни с хеттрик (видео)

Манчестър Юнайтед размаза с 8:2 Арсенал в дербито на 3-ия кръг на Висшата лига на Англия. „Червените дяволи“ нанесоха рекордно и най-тежко поражение на „топчиите“ в елитната дивизия и поставиха под въпрос целия сезон на лондончани. Уейн Рууни нанесе най-много болка на Арсен Венгер, отбелязвайки три гола, всичките от статични положения. Уолкът и Ван Перси отсрамиха гостите в моменти, в които защитата на шампионите показа много слаба концентрация.

Всичко започна в 22-ата минута, когато Уелбек се възползва от безобразна грешка на защитата и вратаря Шчесни и с глава откри. Малко след гола Арсенал получи шанс да се върне в мача като Хауърд Уеб отсъди дузпа. Де Хея обаче спаси шута на Ван Перси. В 29-ата минута гостите не можаха да изчистят добре една топка, която попадна в Ашли Йънг, който отбеляза гол-шедьовър в горния ляв ъгъл. В 41-ата минута Уейн Рууни откри своята сметка с чудесно изпълнен пряк свободен удар. Малко преди почивката защитата на Юнайтед проспа пас към Уолкът, който с диагонален удар изненада Де Хея.

В началото на втората част Арсенал можеше да се върне в мача, но добър пробив на Аршавин не завърши с гол след нова добра намеса на Де Хея. В 64-ата минута Рууни отново изпълни прекрасно пряк-свободен удар и направи 4:1. Само 3 по-късно Нани прехвърли Шчесни след пас на Рууни. В 70-ата минута малк ослед влизането си в игра и Парк се разписа. Головият пас този път даде Ашли Йънг и за кореецът остана по-лесното. След това Ван Перси намали отново болката на лондончани с воле от близо.

В 77-ата минута Хауърд Уеб се принуди да изгони Карл Дженкинсън, който спря с нарушение отксъващия се сам Хавиер Ернандес-Чичарито, заменил през първата част Уелбек, който получи разтежение. В 81-ата минута Рууни оформи хеттрик с гол от дузпа, отсъдена за фаул на Уолкът срещу Евра. В продължението Ашли Йънг вкара нов прекрасен гол с удар от далече, изкачвайки Юнайтед на върха в класирането, поради по-добрата голова разлика от градския съперник Манчестър Сити, който също е с пълен актив от 9 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
194