Хенри: Ливърпул е на години зад Юнайтед


Н. Гавазов

Хенри: Ливърпул е на години зад Юнайтед

Обственикът на Ливърпул Джон Хенри призна, че клуба е на „години" от своите съперници и е твърде рано да се мисли за титла". Както е известно, голямата болка за феновете на „мърсисайдци" си остава факта, че историческият съперник на отбора - Манчестър Юнайтед спечели титлата през миналия сезон и по този начин стана рекордьор по отношение на това отличие, с което се утвърди като хегемон в английския футбол.

Със завръщането на Кени Далглиш на „Анфийлд", изстрадалите привърженици на клуба (чийто отбор тази година дори не участва в европейските турнири) таят надежда, че клуба ще бъде възроден и ще може да се бори за титлата.

Джон Хенри обаче призова за по-предпазлив подход, казвайки, че очакванията му са Манчестър Юнайтед отново да победи.

„Манчестър Юнайтед е свършил невероятна работа по отношение на изграждането на един млад, талантлив и силен отбор. Гледах предсезонните им мачове и мога да заявя, че те се намират във върхова форма - дори и тогава. Ние сме години зад тях и нека не очакваме, че това ще бъде нашият сезон, за да спечелим Висшата лига на Англия. ПО-реалистично да гоним класиране за Шампионската лига, но и това не мога да обещая, защото има шест отбора, които се борят за четири места", заяви за Sky Sports Хенри.

 

  Сподели
74