Венгер получи 90 милиона паунда за трансфери


Н. Гавазов

Венгер получи 90 милиона паунда за трансфери

По решение на Съвета на директорите на Арсенал, мениджърът на отбора Арсен Венгер ще може да похарчи до края на трансферния прозорец около 90 милиона паунда за нови играчи, съобщава новината Sky Sports. Както е известно, в началото на лятото шефовете от „Емирейтс" заделиха 52 милиона евро за трансфери и тази сума значително нарасна след продажбата на Фабрегас, Ебуе, Клиши и Емануел-Томас. Освен това, смята се, че с продажбата на Насри клубът ще спечели още 26 милиона евро.

Към този момент трансферната политика на Арсенал е твърде пасивна и Венгер успя да привлече само Жервиньо, Окслед-Чембърлейн и Дженкинсън, харчейки за тримата играчи 28 милиона евро.

По такъв начин, в наставника на „артилеристите" ще останат около 103 милиона или 90 милиона паунда, които могат да бъда използвани за закупуване на нови попълнения. Предполага се, че основните цели на Арсенал са плеймейкърът на Лил Еден Азар полузащитникът на Рен и Франция Ян М'Вила, както и централните защитници Скот Дан от Бирмингам Сити, Гари Кейхил от Болтън, Ян Вертойген от Аякс и Фил Ягиелка от Евертън.

 

  Сподели
115