Далглиш връща Белами на Анфийлд?


Н. Гавазов

Далглиш връща Белами на Анфийлд?

След като Ливърпул продаде централният си защитник Сотирос Кириякос на Волфсбург, мениджърът на тима Кени Далглиш сериозно се е замислил над това, кой ще заеме овакантения пост, съобщава в днешния си брой The Telegraph. Според изданието, шотландският специалист е насочил своето внимание към защитника на националния отбор на Уругвай Себастиан Коатес, за когото се предполага, че „мърсисайдци" ще заплатят 12 милиона паунда.

Дори според Mirror, Ливърпул вече е отправил ферта в размер на 10 милиона паунда за защитника на Насионал Монтевидео. Тази информация обаче не е потвърдена официално от нито една от заинтересованите страни.

Както е известно, 20-годишният футболист се представи много силно на турнира Копа Америка и помогна на отбора си да спечели първенството на Южна Америка. Той бе избран за най-добър млад футболист, а с добрите си изяви заостри вниманието към себе си от страна на такива клубове като Манчестър Сити, Ювентус, Лацио, Порто и Бенфика.

Самият футболист е обявил пред ръководството на Насионал, че иска да напусне своя отбор и да премине в клуб от Западна Европа. Очаква се до няколко дни да стане ясно къде ще заиграе талантливият защитник и дали ще подпише договор с Ливърпул.

Също така Кени Далглиш има намерение да помогне на Крейг Белами в опитите му да напусне Манчестър Сити. Шотландецът смята да върне уелският нападател на „Анфийлд", където той игра през сезон 2006-2007 г., допълва още The Telegraph.

 

  Сподели
90