Бебетата на Фърги сразиха Тотнъм (видео)


Т. Михайлов

Бебетата на Фърги сразиха Тотнъм (видео)

Манчестър Юнайтед победи с класическото 3:0 Тотнъм в двубой от 2-ия кръг на Висшата лига на Англия. Изключително младият тим, на който заложи мениджърът на „червените дяволи“ Сър Алекс Фъргюсън бе неудържим през второто полувреме, когато наниза и трите гола, пречупвайки съпротивата на „шпорите“. Дани Уелбек, Андерсон и Уейн Рууни обраха овациите, но целият тим на Юнайтед се представи на високо ниво, за да прибави нови три точки в актива си.

Първата част бе по-скучна като след силно начало на домакините лондончани изравниха играта, но като цяло опасностите пред двете врати лиспваха. Тотнъм отправи повече удари по посока Де Хея, но нито един от тях не бе особено прецизен, за да доведе до гол. Юнайтед опитваше най-вече чрез Рууни, но Дани Уелбек, който през втората част щеше да се превърне в герой беше твърде пасивен и не успяваше да се впише в мача.

След почивката двамата мениджъри не предприеха промени, но играта коренно се промени. Отборите показаха много по-бърз футбол и мачът продължи да е равностоен до 61-ата минута, когато Том Клевърли центрира остро и Дани Уелбек намери с глава долния ъгъл на Фридъл. Минута по-късно стражът на Тотнъм трябваше да отрази опасен удар на Рууни от фаул. Американецът обаче нямаше шанс в 76-ата минута, когато страхотна двойно подаване между Андерсон и Уелбек изведе бразилецът на чиста позиция, довела до 2:0.

При това развитие Сър Алекс реши да направи тройна смяна пускайки Гигс, Парк и Чичарито. Това сериозно повиши средната възраст на Юнайтед, но не понижи ентусиазма на шампионите. В тези минути Тотнъм се отчете с греда на Дефоу, но в 86-ата минута всичко приключи след добро центриране на Гигс и гол на Рууни с глава. До края имаше няколко възможности за нов гол, но за щастие на Хари Реднап те не бяха оползотворени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
198