Ман Сити надви Уулвс с драма в края


И. Ангелов

Ман Сити надви Уулвс с драма в края

Уулвс посрещна Манчестър Сити в срещата от осмия кръг на английската Висша лига, и днес "вълците" се предадоха на своя "Молиню" в последната минута на продълженията, и дори след това, когато Сити постигна 2:1 с обрат. Домакините от "Молиню" поведоха в резултата, но допуснаха изравняване в първото полувреме, и удържаха резултата до 95-ата минута, когато Джон Стоунс с глава вкара за пълния обрат и пълния пакет точки.

Първото полувреме завърши равно между двата отбора, които се разделиха при 1:1. Първо в 7-ата минута Семедо напредна от дясно и фалцовото му центриране бе засечено на дузпата от Ларсен за 1:0 пред Едерсон. Последва и положение пред Семедо сам срещу вратаря, но той не успя да го преодолее.

Сити отговори чрез Гвардиол в 33-ата минута, който от ръба на наказателното поле фалцира топката над Са, който само успя да я докосне преди тя да влети в мрежата за 1:1. До почивката Савиньо имаше шанс да обърне мача, но Са се прояви с класно спасяване.

Във втората част и двата тима направиха някои промени, като Гуардиола включи Фоден и Грилиш на терена, но до голове не се стигна въпреки големия натиск на "гражданите" в края. Срещата завърши драматично с решение на ВАР в 95-ата минута, когато след корнер на Фоден гол вкара Стоунс с глава за 2:1, и след преглед на монитора Крис Кавана отсъди победа за Ман Сити.

 

  Сподели
93