Цензура за Карагър: Уеб ли се намеси?


И. Ангелов

Цензура за Карагър: Уеб ли се намеси?

Спортният коментатор Джейми Каръгър постави въпрос за участието на Хауърд Уеб в изгонването на Уилям Салиба от Арсенал, но по-късно изтри туита си. Конфликтният момент възникна рано в поражението с 2:0 на Арсенал от Борнемут, когато Леандро Тросар направи грешен пас близо до центъра на терена, поставяйки партньора си Салиба в затруднено положение. Неуспешният пас предостави възможност на бразилския нападател Еванилсон да се втурне към вратата, но докато преследваше топката, френският защитник блъсна Еванилсон на земята.

Първоначално съдията Роби Джоунс показа жълт картон на Салиба, очевидно считайки инцидента за недостатъчно тежък, за да оправдае червен картон. Въпреки това, събитията взеха драматичен обрат, когато ВАР посъветва Джоунс да преразгледа решението на терена. Докато проверката се извършваше, камерите уловиха Хауърд Уеб, ръководител на организацията за професионални рефери (PGMOL), който наблюдаваше мача от трибуните, използвайки телефона си, добавяйки масло в огъня на нарастващия скандал. Съдията на ВАР, Джаред Жилет обяви, че Салиба е спрял чиста възможност за отбелязване на гол, което принуди Джоунс да промени решението си и да покаже червен картон.

Само минути след изгонването, Каръгър публикува съобщение в Туитър, вече Х, запитвайки дали Уеб е участвал в процеса на вземане на решения за червения картон. Той написа: "Беше ли Хауърд Уеб замесен в решението за червения картон на Салиба?“

Въпреки това, Каръгър бързо се отказа от предположението си, изтривайки туита си кратко след публикуването му. Салиба ще пропусне следващия мач на Арсенал срещу Ливърпул в лигата поради наказанието, но ще бъде на разположение за селекция, когато Арсенал се изправи срещу Шахтьор Донецк в своя мач от Шампионската лига следващата седмица.

Изгонването е третото за Арсенал в текущата кампания, като предишните червени картони за Деклан Райс и Леандро Тросар също предизвикаха противоречия. Поредицата от инциденти доведе до нарастващо недоволство сред феновете на Арсенал, като въпросите относно последователността на съдийството продължават да се задават.

  Сподели
50