Ливърпул с проблеми преди мача срещу Челси


Н. Гавазов

Ливърпул с проблеми преди мача срещу Челси

Полузащитникът на Ливърпул Алексис МакАлистър пропусна тренировката на първия отбор преди неделния сблъсък от Висшата лига с Челси на "Анфийлд".

Както бе в случая през септември, 25-годишният футболист прекара двуседмичната октомврийска пауза от клубни действия в международен дълг с победителя от Световната купа Аржентина.

МакАлистър отпадна от равенството 1-1 на страната си с Венецуела в квалификациите за Световната купа КОНМЕБОЛ, преди да започне като титуляр при  победата с 6-0 над Боливия в сряда вечер.

Звездата на "червените" бе изваден от мача, за да освободи място за полузащитника на Рома Леандро Паредес в 66-ата минута, когато хората на Лионел Скалони вече водеха с три гола преднина в мача.

В резултат на това се очакваше МакАлистър бързо да се възстанови за битката със "сините" в неделя.

Вместо това, аржентинецът не присъства по време на тренировката на първия отбор в тренировъчния център AXA на червените в петък, само два дни преди гостуването на лондончани.

Според Liverpool Echo , 25-годишният играч е провеждал индивидуална сесия във фитнеса, докато се възстановява от множество проблеми с фитнеса от началото на сезона.

Напомняме, че МакАлистър беше заменен на почивката на полувремето по време на победата с 1-0 над Кристъл Палас преди международната пауза поради оплакване в слабините.

В резултат на това бившият играч на Брайтън е под голямо съмнение да участва, камо ли да започне мача на "Анфийлд" в неделя.

Освен аржентинеца МакАлистър, Костас Цимикас също отсъстваше от тренировките в петък след участието си за Гърция в Лигата на нациите.

Левият бек не участва по време на историческата победа на националния си отбор с 2:1 над Англия на "Уембли" на 10 октомври поради заболяване, което така, че бившият играч на Норич Сити Димитриос Янулис започна в отбрана.

Цимикас се представи добре по време на успеха с два гола срещу Република Ирландия в неделя вечерта, но играчът на Ливърпул се появи само осем минути от пейката.

  Сподели
41