Смолинг: Скоро целият свят ще види класата на Де Хеа


Н. Гавазов

Смолинг: Скоро целият свят ще види класата на Де Хеа

Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг смята незаслужени критиките, на които британските средства за масова информация подложиха Давид де Хеа и изрази своята увереност, че 20-годишният вратар е изправен пред блестящо бъдеще на „Олд Трафорд". Както е известно, испанският страж сгреши фатално на два пъти в мачовете на „червените дяволи" срещу Манчестър Сити за Суперкупата на Англия и срещу УБА на старта на Висшата лига, с което си навлече критиките на специалистите, а някои дори поставиха под съмнение качествата му.

„Давид се представя много силно по време на тренировките. Ние изиграхме няколко двустранни срещи през тази седмица и той показа добра ловкост и игра с краката. На заниманията добре се вижда кой какъв потенциал има и всичко е въпрос на време - да го види и останалия свят", заяви Смолинг за Magic Radio.

„Мисля си, че това е нормална ситуация - всички момчета, които пристигат зад граница имат нужда от адаптация и да свикнат с местните условия на живот. Мисля, че той вече свикна тук и се чувства много добре. Имаме съотборници, които добре знаят испански, но Давид започна усилено да изучава английския и смятам, че това също ще му помогне. Той много бързо се включва в процесите и смятам, че всичко при него ще се развие добре", продължава защитникът.

„Цялата тази критика, която го удари през последните дни е много повърхностна, защото той е изиграл няколко мача само. Нека не забравяме, че заедно с Атлетико той изигра немалко важни мачове, в които ролята му беше решаваща. Помня, когато играхме с тях финал в Лига Европа как се представи. Важното е, че мениджъра му вярва и избра именно Де Хеа за основен вратар на тима. Мисля, че Давид ще оправдае доверието и ще стане един от най-добрите вратари на Юнайтед", завършва Смолинг.

 

  Сподели
86