Кемпбъл: Идвайки в Арсенал, станах част от историята на Коста-Рика


Н. Гавазов

Кемпбъл: Идвайки в Арсенал, станах част от историята на Коста-Рика

19-годишният костарикански нападател Джоел Кемпбъл даде своето първо интервю в качеството си на футболист на Арсенал. Както е известно, снощи лондончани обявиха официално трансфера на талантливия играч, който с изявите си в турнирите Копа Америка и „Златната купа" на КОНКАКАФ впечатли специалистите и най-вече мениджъра на „артилеристите" Арсен Венгер. Костариканецът взе участие и на Световното първенство за младежи до 20 години, където отбеляза два гола.

„Сбъднах една моя мечта да играя в такъв голям клуб в Англия и много желая да постигна успехи, както на клубно равнище, така и на национално. Арсенал е известен в Коста-Рика и аз станах част от историята, защото досега нито един футболист от моята родина не играл в отбор на толкова високо ниво", сподели Кемпбъл на страниците на официалния сайт на Арсенал.

„Знам как се вкарват голове и силата ми е когато остана лице в лице с вратаря, а също така мога добре да играя освен по центъра, но и по фланговете. Но на мен ми предстои още много работа - да се уча от играчите, които са в отбора. Арсен Венгер е невероятно добър треньор, който знае как да използва качествата на младите играчи. Арсенал го следя още от детството си и взех решение, защото зная, че тук ще стана още по-добър играч", допълва нападателят.

 

  Сподели
86