Пол Мърсън оцени играта на Челси


Н. Гавазов

Пол Мърсън оцени играта на Челси

Бившият играч на Арсенал Пол Мърсън сподели впечатленията си от представянето на Челси през този сезон. Той говори и за възможните перспективи на отбора.

"Когато дойдеш да ги гледаш, просто стискаш програмата си в ръцете си всеки път, когато се опитат да я направят. Те пасуват, а ти нервничиш през цялото време. Не е като Манчестър Сити или Арсенал да преминават чрез преса. Едва се удържаш на място.

Челси може да нарани всеки, ако това е техният ден, но в други дни те ще наранят себе си, защото не играят гладко. Не можете да продължавате да вкарвате четири гола всяка седмица. Не мога да критикувам началото им, но съм малко резервиран.

Челси не бива да се увлича. Те не могат да загубят фокус - каква е истинската им цел? Би било хубаво да влязат в топ 4 на Висшата лига и да се покажат в купите. Лигата на конференциите им дава шанса да пишат история, никой клуб не е печелил всички европейски трофеи.

Енцо Мареска трябва да извади малко късмет по пътя и това вече се случи. Челси не трябваше да побеждава Борнемут, а мачът с Кристъл Палас бе на косъм. Те лесно биха могли да се окажат в долната половина на таблицата. Това е тънка линия.

Като се има предвид големината на състава, поне отборът е ясен. Притесних се, че ще има пет или шест промени на седмица, но това не се случи. Всичко бе доста последователно и надеждно. Някои играчи играят всяка седмица и това е важно“, цитира Sky Sport думите на бившия играч на Арсенал.

Припомняме, че според резултатите от шест кръга на Висшата лига Челси е на четвърто място във временното класиране с 13 точки.

  Сподели
63