Харгрийвс смята, че Ливърпул трябва да купи опорен полузащитник


Н. Гавазов

Харгрийвс смята, че Ливърпул трябва да купи опорен полузащитник

Бившият халф на Манчестър Юнайтед и Англия Оуен Харгрийвс вярва, че Ливърпул все още трябва да купи полузащитник, ако иска да се надява да спечели Висшата лига или Шампионската лига.

След като не успя да убеди Мартин Субименди да подпише с Ливърпул миналото лято, босът на Червените Арне Слоут намери решение на проблема си в опорната зона с Райън Гравенберх.

Отличното представяне на Гравенберх помага на Ливърпул да води в класирането на Висшата лига, но Харгрийвс се съмнява, че 22-годишният холандец е готов за големите мачове.

"Той играе страхотно, но не е дефанзивен полузащитник. Това е нормално, когато играеш срещу отбори, които така или иначе трябва да спечелят.

Той е висок 190 см. На 22 години е. Има всичко. Но той не е дефанзивен полузащитник. Има разлика.

Мисля, че той е страхотен полузащитник, играч между двете наказателни полета. Но мисля, че в голям мач, на финал, за да спечелиш Висшата лига или Шампионска лига, ти трябва специалист. Ливърпул показа това с Фабиньо, Манчестър Сити показа това с Родри.

Все още смятам, че те трябва да засилят тази позиция. Но Гравенберх заслужава признание, че се възползва от шанса си и това е всичко, от което се нуждаете.

Това е всичко, от което се нуждаеш като играч. Имаш нужда от хора, които да вярват в теб. И той доказа това. Все още смятам, че по-трудните изпитания тепърва предстоят. Харесва ми това, което прави, но все още мисля, че те трябва да подпишат с някого“, заяви Харгрийвс.

  Сподели
40