Ман Сити обмисля италиански национал за замяна на Родри


Н. Гавазов

Ман Сити обмисля италиански национал за замяна на Родри

Манчестър Сити обмисля придобиването на италианския полузащитник на Торино Самуеле Ричи, който да замени контузения Родри.

Треньорът на Сити Пеп Гуардиола потвърди в петък, че Родри е претърпял операция на кръстните си връзки на коляното тази сутрин и няма да играе до края на сезона, като също така предполага, че неговият клуб ще влезе на трансферния пазар, за да подпише с друг полузащитник през януари.

Според The ​​Guardian, 23-годишният Ричи, чийто Торино в момента е начело в Серия А, също е на радара на Сити заради отличното си представяне за Италия срещу Франция по-рано този месец.

По-рано Сити мислеше за закупуването на дефанзивен халф, предвид силната зависимост на отбора на Гуардиола от Родри и провала на Калвин Филипс. Загубата на 28-годишния испанец може само да ускори поканата на такъв играч.

Оценен на £30 милиона, Ричи е известен със способността си да прави всяко подаване, да се справя добре с топката под натиск и също така има физическите качества, за да се отличи във Висшата лига.

  Сподели
29