Лестър изпоти Арсенал, но се предаде


И. Ангелов

Лестър изпоти Арсенал, но се предаде

Арсенал излезе на върха в класирането на Висшата лига когато в петия кръг посрещна новака Лестър на своя "Емирейтс Стейдиъм". Днес домакините, водени от Микел Артета, поведоха уверено с два гола, но допуснаха две попадения на бранителя на "лисиците" Джеймс Джъстин, един от които вероятно ще бъде сред кандидатите за Гол на сезона, преди срещата да се реши в 95-ата минута в полза на "артилеристите" и те да добавят и четвърти път в 100-ата минута за 4:2.

В 19-ата минута Тимбър се впусна напред по десния фланг и центрира ниско към дузпата, където Мартинели засече за 1:0. В първата добавена минута на първото полувреме гол добави и Тросар когато Мартинели го намери в полето и той матира Хермансен.

Младият вратар бе герой за Лестър във второто полувреме с редица изяви, които позволиха да се достигне до 2:2 първо след като в 47-ата минута отклонен удар с глава на Джъстин заблуди Рая за 2:1, а след това когато бранителят по феноменален начин завърши центриране на Ндиди с воле с външен фалц, неспасяемо за Рая и за 2:2.

Ситуациите за Арсенал се редяха една след друга пред Хернансен, но изявите му оставиха домакините без гол във втората част при очаквани такива (xG) 2.37 за вторите 45 минути, или поне до 95-ата минута, когато Леандро Тросар засече корнер и острата топка се отклони от Ндиди в собствената мрежа за 3:2 за Арсенал. Още 5 минути след това ВАР призна и гол на Хаверц при едно изчистване на Джъстин в него и мрежата - 4:2.

  Сподели
57