Солскяер съжалява, че е върнал Роналдо в Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Солскяер съжалява, че е върнал Роналдо в Ман Юнайтед

Бившият шеф на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че връщането на нападателя Кристиано Роналдо през 2021 г. е било грешка.

След като продаде Роналдо на Реал Мадрид за £80 милиона през 2009 г., Юнайтед върна Кристиано през август 2021 г., който напусна Ювентус като свободен агент същото лято.

Според Солскяер, Юнайтед не е можел да си позволи съседите от Манчестър Сити да подпишат с Роналдо. Оле Гунар обаче загуби работата си няколко месеца по-късно, чувствайки, че португалецът е имал негативно влияние върху съблекалнята му.

"Кристиано Роналдо е един от най-добрите играчи в света през последните 15 години, с които съм играл за Манчестър Юнайтед. Той напусна Ювентус, а ние не можехме да му позволим да отиде в Манчестър Сити", защото той вероятно би вкарвал повече голове, отколкото Ерлинг Халанд бележи в момента.

Ето защо говорих с Кристиано. Доведохме го в Манчестър Юнайтед и мисля, че това повлия на цялата съблекалня, на динамиката в съблекалнята.

Може би другите играчи се чувстваха по-малко важни, когато една от световните суперзвезди беше до тях.

Той бе добър. Бе най-добрият голмайстор през най-добрата година с 24 гола или нещо такова, но 10 седмици по-късно аз останах без работа!“, заяви Солскяер.

  Сподели
74